CASESTUDIUM

UNGE I TAIWAN
LÆRER MENNESKERETTIGHETENE SINE


MER ENN
435
SKOLER
har fått
SEMINARER

over
HELE
LANDET
Taiwan

Med 10 prosent av elevene i taiwanske skoler, som etter hva det sies daglig utsettes for mobbing i skolene, arbeider Youth for Human Rights aktivt på å øke de unges forståelse av problemet.

Siden Youth for Human Rights i Taiwan ble stiftet i 2004, har målet dens vært å nå skoler med undervisning i menneskerettigheter, for å gjøre det mulig for de unge å beskytte sine egne rettigheter og rettighetene til andre. For å oppfylle dette målet, har YHR Taiwan-laget tilpasset aktivitetene sine med slike tilstelninger for menneskerettigheter som vanligvis finner sted rundt om i verden.

På den internasjonale dagen for toleranse, som markeres 16. november hvert år, organiserer YHR arrangementer slike ting som en foredragsturné om menneskerettigheter, som besøker avsides grunnskoler i Pingtung-fylket i sørvestlige Taiwan.

Hvert år 10. desember, som er den internasjonale menneskerettighetsdagen, holder YHR også offentlige tilstelninger og fremføringer på skoler i Kaohsiung. Hundrevis av elever samles til improviserte oppføringer, som demonstrerer artikler i Verdenserklæringen om menneske­rettigheter. En slik oppføring var et skuespill iscenesatt av unge forkjempere på en grunnskole i Kaohsiung, der de viste menneskerettigheten «Ikke diskriminer».

I løpet av året holder YHR seminarer og fremvisninger for elever på barne- og ungdomsskoler, holder foredrag ved universiteter og gjør fremstøt med signering av anmodninger over hele landet. Til dato har disse fremføringene nådd 59 000 elever på 435 skoler. Budskapet er blitt videre spedd ut gjennom tusener av avisartikler, TV- og radiointervjuer og med de offentlige informasjonsfilmene om menneskerettigheter som har gått på luften fra 50 TV-stasjoner til 6 millioner seere.

Den positive responsen og den tydelige forandringen blant skoleelever er et bevis på programmets effektivitet og inspirerte undervisningsministeren til å offisielt oppnevne Youth for Human Rights til medlem av rådet for undervisning om menneskerettigheter i Taiwan.