INTRODUKSJON

STØTTER DE FRIVILLIGE PRESTENES
VERDENSOMSPENNENDE PROGRAM

Programmet med frivillige prestene ble startet i midten av 1970-årene av Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbard, som beskrev den frivillige presten som «en person som hjelper sine medmennesker på frivillig basis, ved å gjenopprette formål, sannhet og åndelige verdier i andres liv».

SCIENTOLOGYKIRKENS FRIVILLIGE PRESTER yter EFFEKTIV HJELP NÅR SOM HELST og HVOR SOM HELST det trengs.

Programmet med frivillige prester er et omfattende initiativ som yter effektiv fysisk og åndelig hjelp til hvem som helst, hvor som helst. Siden starten har hundretusener blitt trenet i et vidt omfang av ferdigheter som benytter grunnleggende Scientology-data til å lindre fysisk, mental eller åndelig nød og problemer og forbedre ethvert av tilværelsens sider – fra kommunikasjon og studering til ekteskap og oppfostring av barn.

Treningen er åpen for alle som ønsker å hjelpe andre og sette dem i stand til å overvinne vanskeligheter og endre tilstander til det bedre.

I tillegg til å tjene sine egne lokalsamfunn rundt om i verden, gir frivillige prester også en hjelpende hånd til avsides byer og landsbyer.

Innenfor sitt globale nettverk av frivillige har Scientologykirken videre etablert en permanent katastrofeberedskap som består av frivillige prester som er klare til å rykke ut når det skjer naturkatastrofer eller menneskeskapte katastrofer. I krisetider samarbeider de med lokale ledere, embetsmenn, hjelpeorganisasjoner og andre grupper med frivillige om å yte fysisk støtte og meningsfull åndelig assistanse ved hjelp av sin organisering, kompetanse og erfaring.

De frivillige prestene er en hjelpeorganisasjon som spenner over alle kontinenter, og utgjør en av de største uavhengige, frivillige hjelpeorganisasjonene i verden og bringer hjelp hvor enn og når det trengs.

GIR HJELP TIL
HVEM SOM HELST, HVOR SOM HELST

De forente nasjoner meddelte at i løpet av et nylig år påvirket naturkatastrofer og menneskeskapte katastrofer livene til rundt 208 millioner mennesker. Verdens største nettverk av nødhjelpsorganisasjoner var bare i stand til å nå 15 prosent av dem på det tidspunktet. Hva med alle de andre?

De frivillige prestenes internasjonale katastrofe­beredskapslag arbeider målrettet for å gjøre noe med dette.

mer

MEDFØLELSE OG OMSORG
NEW YORK 9/11

De frivillige prestenes katastrofe­beredskap ble dannet etter World Trade Center-katastrofen i New York den 11. september 2001.

Få timer etter katastrofen var New Yorks frivillige prester på stedet, gikk straks i gang med å gi støtte til redningsmannskapet og hjalp med å bringe orden i kaoset.

mer

BRINGER HÅP OG HJELP
TSUNAMIER I ASIA

I desember 2004, da tsunamier herjet kysten langs det sørøstlige Asia og India, var ødeleggelsene katastrofale.

Hele byer ble ødelagt og øyer forsvant. Straks rykket 600 frivillige prester fra 28 nasjoner ut – fra mer nærliggende Australia og helt fra Storbritannia, Skandinavia, USA og Latin-Amerika – for å bringe fysisk og åndelig hjelp til tsunami-ofre og redningsmannskaper.

mer

REDNING OG GJENOPPRETTELSE
ORKANENE KATRINA OG RITA

I 2005 rammet orkanene Katrina og Rita byer hardt forskjellige steder i delstatene Mississippi, Alabama og Louisiana, hvor tusener ble hjemløse og nødhjelpssystemene hadde vanskeligheter med å greie alle oppgavene.

Scientologykirkens frivillige prester var blant de første til å ankomme med støtte til både regionens befolkning og redningsmannskapene, som stod overfor kolossale rednings- og gjenoppbygningsarbeider.

mer

HJELP OG GJENOPPBYGGING
JORDSKJELVET PÅ HAITI

Et jordskjelv med styrke 7,0, som traff Haiti rett før kl. 17, 12. januar 2010, ødela halvparten av bygningene i hovedstaden Port-au-Prince, drepte 300 000 og etterlot 3 millioner såret eller hjemløs.

Jordskjelvet fremkalte en enestående strøm av hjelp fra hele verden.

mer

LANDSMENN GIR HJELP TIL ANDRE LANDSMENN
KATASTROFEHJELP UNDER OVERSVØMMELSEN I PAKISTAN

Da omfattende oversvømmelser traff Indusdalen i juli 2010, var det Pakistans verste naturkatastrofe i manns minne.

En kraftig monsunperiode fikk Indus til å gå over sine bredder, inntil nesten en femtedel av landet var under vann. Monsunene krevet 1700 menneskeliv, og 14 millioner ble tvunget til å flykte fra hjemmene sine.

mer

BRYR SEG I KATASTROFENES
JAPAN JORDSKJELV OG TSUNAMI

Jordskjelvet med styrke 9,0 som traff Japan den 11. mars 2011 og som satte i gang en tre etasjers høy tsunami som skyllet bort hele byer, var den mest ødeleggende katastrofen i landets historie.

I kjølvannet av tsunamien lå 16 000 døde, 590 000 ble hjemløse, og 4,4 millioner hjem var uten elektrisitet.

mer

DET KAN GJØRES NOE MED DET
BRINGER HJELP TIL ALLE

Med formålet å hjelpe og styrke andre i katastrofesituasjoner og i hverdagen, tar Frivillige prester hjelpen sin ut til folk gjennom såkalte «kavalkader» (omreisende turneer), som yter assistanse i større byer og avsides lokalsamfunn verden over.

De kommer til verdens hovedsentra – London, Berlin, New York, Los Angeles og Melbourne – men reiser også i Amazonas­bassenget og andre steder i Sør-Amerika, det vestlige og sentrale Afrika ...

mer

SCIENTOLOGY-VERKTØY
LEVENDEGJORT PÅ FILM

Scientologi-håndboken, som er kompilert fra L. Ron Hubbards verker, er læreboken som brukes til utdanning av frivillige prester.

I en verden hvor individet i stadig økende grad blir påvirket av økonomiske, politiske og sosiale krefter som kan synes overveldende, sørget L. Ron Hubbard for utgivelsen av denne boken for å gjøre Scientology-teknologien lett tilgjengelig for alle som ønsker å hjelpe seg selv og andre.

mer

LØSNINGER FOR ALLE LIVETS ASPEKTER
FRIVILLIGE PRESTER ONLINE

Man kan også få hjelp fra Frivillige prester gjennom Frivillige prester online.

Her kan besøkende stå i forbindelse med en Frivillig prest for å få personlig hjelp, se Verktøy for livet-filmene og også melde seg på et av de følgende online-kursene:

mer

BRINGER LØSNINGER
TIL MILLIONENE

I 2010 åpnet Church of Scientology International sitt 17 000 kvadratmeter store internasjonale disseminerings- og distribusjonssenteret i Los Angeles, California. Det kjempemessige trykking- og produksjonsanlegget produserer alle undervisningsmaterialene til de humanitære programmene som støttes av kirken, inkludert Frivillige prester.

mer

RESULTATER FRA IMPLEMENTERING
AV PROGRAMMET

I over tre tiår har Scientologykirker og de frivillige Scientology-prestene stilt opp og i stor skala skaffet fysisk og åndelig støtte i alle verdens hjørner.

Gjennom kompaniskap med likesinnede grupper – fra Røde Kors internasjonalt til Federal Emergency Management Agency (FEMA), fra politi- og brannstasjoner ...

mer