CASESTUDIUM

GJENOPPRETTING AV STABILITET
I THAILAND

Thailands siste tiår er en saga om konflikt og stridende politiske fraksjoner, inkludert «Røde oktober beleirings­tilstanden» mellom venstre- og høyreorienterte grupper.

Da de hadde observert den beroligende effekten fra Veien til lykke, besluttet medlemmer av det thailandske Veien til lykke-laget å hjelpe med å ta brodden av fiendtlighetene mellom partene.

De startet i Bangkok med å dele ut tusenvis av Veien til lykke-hefter ved et kveldstevne for den venstreorienterte gruppen på paradeplassen Grand Palace, og til den høyreorienterte gruppens stevne et annet sted. Etter den første timen stanset demonstranter for å lese forskriftene. Da Veien til lykke ble gitt til partilederne, ble den det eneste enighetspunktet mellom de to gruppene som sto mot hverandre.

MER ENN
13
MILLIONER
MOTTOK
VEIEN
TIL LYKKE-
budskapet
I THAILAND

Veien til lykke-laget delte også ut heftet direkte til sivilbefolkningen i Bangkok: på Khlong Toei grønnsaksmarkedene, hvor Thailands arbeidere har samlet seg i generasjoner, på Bangkoks metro-tog, til drosjesjåfører som ventet langs Chao Phraya-elven, og til buddhister ved klosteret Wat Tham Mangkon Thong.

De doblet på nytt innsatsen sin med Veien til lykke-presentasjoner på skoler, der de engasjerte tusenvis av elever i interaktiv instruksjon om forskriftene.

Etter å ha blitt gitt en innføring om programmet, gav embetsmann på topplan i Bangkok Royal Thai-politiet, øyeblikkelig ordre om utdeling av Veien til lykke til hele styrken.

Laget gav også seminarer til 600 betjenter i metropolitiet og en spesialenhet i Kongens kongelige hær som er ansvarlig for å bevare Thai-forfatningen. Veien til lykke-undervisning spredte seg deretter til alle militære grener: kommunikasjonssentret i hærens strategiske kommandopost, Black Hawk-helikopterlaget i det kongelige thailandske flyvåpenet, de kongelige thailandske seremonielle marsjerende troppene, det kongelige sambandskorpset og kongens garde.

Alt i alt deltok 10 000 mennesker på Veien til lykke-foredrag, 150 000 mottok hefter og hundretusener så Veien til lykke-budskapet på TV. På bare ett år nådde Veien til lykke-budskapet ut til 13 millioner borgere i Thailand.

Og med heftet delt ut til troppestyrker på mer enn 22 000, proklamerte en offiser i den kongelige thailandske hæren: «I dag er det håp for fremtiden vår, takket være Veien til lykke.»