HVORFOR ER SCIENTOLOGY INNBITT MOTSTANDER AV PSYKIATRISKE OVERGREP?

Scientologys innsigelser mot psykiatri stammer ikke fra noe ønske om å nekte den sinnssyke behandling. Kirken protesterer snarere mot den dårlige behandlingen av den sinnssyke, noe som er psykiatris historiske kjennetegn. Det er derfor Kirken støtter Citizens Commission on Human Rights, som arbeider for å eksponere og utslette den brutale behandlingen av pasienter i «mental helse» sitt navn. I årenes løp har Citizens Commission on Human Rights undersøkt og eksponert tusener på tusener av tilfeller med psykiatriske forsømmelser, misbruk og brutalitet.

Scientologer er heller ikke tilhenger av at folk skal stigmatiseres med merkelapper og «behandles» med «kurer» som ikke har noen vitenskapelig basis, og som er ekstremt brutale. Gjennom sin lange og tragiske historie har psykiatri oppfunnet tallrike «kurer», som i siste instans viste seg å være ytterst destruktive. I det attende og nittende århundret ble det bokstavelig talt brukt torturredskaper på psykisk plagede pasienter. Det neste var isbad og insulinsjokk. Så elektrosjokkterapi som forårsaket brukne tenner og bein, såvel som hukommelsestap og komatøs tilstand. Deretter var det prefrontale lobotomier med en issyl gjennom øyehulen. I dag er det stoff, medikamenter.

Nå er det rutinemessig psykiatrisk praksis å stemple og stigmatisere unge over én kam med diagnoser på psykiske lidelser. Det er en uhyre suksessfull forretning. Men mens psykiaterne raker inn milliarder, får samfunnet en ny generasjon livslange stoffavhengige og følgelig stadig flere psykotrope stoff-kunder.

På samme vis har markedsføring av antidepressiva i dag nådd marerittaktige proporsjoner, og scenariet blir enda mer foruroligende når man tar i betraktning de eksplosive voldsepisodene slike stoffer fremskynder. I tillegg kan det kategorisk sies at det ikke finnes bevis på at det eksisterer slike sykdommer som disse stoffene hevder å kunne behandle – noe som betyr at det hele er et i detalj utpenslet og dødbringende svindelnummer.

Dette er ikke «Scientology-tro» eller «mening». Det er fakta, og det er derfor scientologer opponerer mot psykiatrisk mishandling.