HVEM ER DE FRIVILLIGE PRESTENE?

Programmet for Frivillige prester ble grunnlagt i 1970, og er utformet for å stille til rådighet praktiske Scientology-redskaper og å hjelpe uten diskriminering i en ofte kynisk og grusom verden.

Gjennom de etterfølgende årtiene har Scientologys Frivillige prester (engelsk: Volunteer Ministers - VM-er) ytt nødhjelp til mer enn hundre katastrofeområder. Dette omfatter et hundre mann stort korps som var på Ground Zero få timer etter tragedien den 11. september, mer enn 500 frivillige fra 11 nasjoner i det sør-østlige Asia i kjølvannet av tsunamien, og over 900 frivillige prester som hjalp ofre i Louisiana og Mississippi i kjølvannet av orkanene Katrina og Rita. Under jordskjelvkatastrofen på Haiti leverte Scientologykirken og dens menighetsmedlemmer flylaster med nødvendig medisin og mat. I tillegg brakte de inn hundrevis med medisinske fagfolk og Frivillige prester til å hjelpe folk på Haiti gjennom tapene sine og med å gjenoppbygge livene deres. Som følge av disse og en lang rekke andre katastrofehjelpinnsatser, har Frivillige prester samarbeidet med mer enn 500 nasjonale og internasjonale nødhjelpsorganisasjoner, herunder den amerikanske Federal Emergency Management Administration og forskjellige grener av militæret i USA.

I dag er det mer enn 200 000 Frivillige prester fra Scientologykirken, hvilket gjør det til en av de største uavhengige nødhjelpsorganisasjoner i verden. Og de har hjulpet omkring 10 millioner mennesker i de siste ti årene alene.

Frivillige prester er ytterligere utstyrt til å kunne hjelpe til ved personlige katastrofer med bistand for å reparere brutte ekteskap, hjelpe studenter med problemer, trøste etterlatte og mye, mye mer. Derfor blir Frivillig prest-turneer nå hilst velkommen på langs over 250 000 kilometer mellom Afrika, Asia, Sør-Amerika og de sydlige Stillehavsøyer. Frivillige prester hjelper dessuten de som har behov der hvor det er Scientologykirker.

Hjelp fra Frivillige prester er ytterligere til rådighet gjennom Frivillige prester Online. Her kan man kontakte en Frivillig prest for personlig hjelp. Man kan også melde seg på et av de nitten gratis online-kursene som dekker en rekke emner, fra grunnleggende Scientology-prinsipper til kommunikasjon og verktøy for arbeidsplassen.

Enhver med et ønske om å hjelpe andre kan, uansett sin tro, trene til å bli en frivillig prest i en Scientologykirke.

Som L. Ron Hubbard skrev: «En Frivillig prest er et menneske som hjelper sine medmennesker på frivillig basis ved å bringe formål, sannhet og åndelige verdier tilbake til livene til andre.

En Frivillig prest lukker ikke øynene for smerten, ondskapen eller urettferdigheten i tilværelsen.

Frivillige prester lever etter mottoet: «Det kan gjøres noe med det.»