VERDENSOMSPENNENDE KATASTROFEHJELP

HJELP OG GJENOPPBYGGING
JORDSKJELVET PÅ HAITI

Et jordskjelv med styrke 7,0 som traff Haiti like før kl. 5 om morgenen den 12. januar 2010, ødela halvparten av bygningene i hovedstaden Port-au-Prince, drepte 300 000 og forårsaket at 3 millioner ble såret eller hjemløse.

Mer enn
600 000
HAITIANERE
HJULPET
av
FRIVILLIGE PRESTER

Jordskjelvet fremkalte en enestående strøm av hjelp fra hele verden. I overensstemmelse med De frivillige prestenes formål – å yte effektiv hjelp hvor enn og når enn det trengs – chartret scientologer straks et fly til å transportere hundrevis av leger, sykepleiere og ambulansepersonell til katastrofeområdet fra New York. Frivillige prester ledsaget dem for å yte støtte til de medisinske lagene. Flyet hadde også med seg medisiner, hygieneartikler, mat, vann og klær, og flyvningen var en av de første som ikke var i myndigheters regi.

I de etterfølgende ukene sponset scientologer ytterligere fire charterflyvninger fra New York, Los Angeles og Miami til å transportere ekstra medisinsk personell, forsyninger og støttegrupper med frivillige prester.

Kirkens medlemmer chartret også et tidligere kystvaktfartøy til å frakte hundrevis av tonn med medisinske forsyninger, utstyr, kjøretøy, mat, vann og klær til Haiti. Frivillige prester distribuerte lasten til sykehus, leire for hjemløse og barnehjem, hvor de hjalp til med pleie og støtte til de sårede og hjemløse.

Om lag 350 frivillige prester fra 22 land ytet hjelp i Haiti som svar på nødropet fra dette landet. De leverte 120 tonn nødhjelpsmateriale og medisinske forsyninger, og de gav fysisk og åndelig hjelp til 180 000 haitianere. De ble snart til en stabil styrke, ikke bare for folket på Haiti, men også for andre nødhjelpsorganisasjoner i området.

Assisterende sjefskirurg for Project Medishares Haiti Relief Effort erklærte: «Uansett hva vi ba dem om å gjøre – det gjorde ikke noen forskjell. De stilte ingen spørsmål. De gjorde det bare.»

Frivillige prester er fortsatt i Haiti og bemanner et permanent frivillig prest-senter, hvor de inntil nå har undervist 75 000 haitiere i livsforbedrende ferdigheter, for å gi dem muligheten til å gjenoppbygge sine liv og sitt land.