VERDENSOMSPENNENDE KATASTROFEHJELP

REDNING OG GJENOPPRETTELSE
ORKANENE KATRINA OG RITA

I 2005 rammet orkanene Katrina og Rita byer hardt forskjellige steder i delstatene Mississippi, Alabama og Louisiana, hvor tusener ble hjemløse, og redningsinnsatsen hadde vanskeligheter med å klare alle oppgavene.

MER ENN
1000
FRIVILLIGE
fra hele
VERDEN
– tok –
UTFORDRINGEN I
NEW ORLEANS

Scientologykirkens frivillige prester var blant de første til å ankomme med støtte til både regionens befolkning og redningsmannskapene, som stod overfor kolossale rednings- og gjenopprettingsoperasjoner. Mer enn 1000 frivillige prester fra hele De forente stater og mange andre steder, reagerte på nødropet. De hjalp hjelpeorganisasjonene og ga fysisk og åndelig hjelp til de som var rammet i området.

De samarbeidet med lokale myndigheter og hjelpeorganisasjoner og hjalp dem med å organisere midlertidig husly for dem som hadde mistet hjemmene sine, brakte forsyninger av mat og vann og delte ut klær og andre ting det var behov for. De ga også tusenvis av Scientology-assister til dem som var blitt rammet av stormene.

VM-lag ble i området i flere uker. De leverte seminarer og arbeidsverksteder i lokalsamfunnene og der hvor folk hadde søkt beskyttelse, og forsynte de nødstedte med alt de trengte, slik at stabiliteten kunne gjenopprettes i de hardest rammede områdene.

Orkaner og tornadoer fortsetter å ødelegge lokalsamfunn i hele «tornado-beltet» i De forente stater – delstatene ved Mexicogolfen og i Midtvesten. Frivillige prester står klare til å hjelpe ved nye naturkatastrofer.

«Staten vår, Louisiana, har fått gjennomgå av både av orkanen Katrina og orkanen Rita. Det jeg så de frivillige prestene oppnå, var utrolig. De midlertidige oppholdsstedene var godt organisert, positive og hadde ingen problemer med disiplinen. Folk ble tatt hånd om fysisk, mentalt og åndelig.

Alle vi i Vermillion Parish vet at når en ’gul-skjorte’ kommer for å hjelpe, så kan vi være sikre på at de kommer med kontroll og forståelse av situasjonen. Og vi vet nå alle sammen at uansett hva som skjer, så kan det gjøres noe med det!» – Delstatssenator, Louisiana, 2005