VERDENSOMSPENNENDE KATASTROFEHJELP

BRYR SEG I KATASTROFEN
JAPAN JORDSKJELV OG TSUNAMI

Jordskjelvet med styrke 9,0 som traff Japan den 11. mars 2011, og som satte i gang en tre etasjers høy tsunami som skyllet bort hele byer, var den mest ødeleggende katastrofen i landets historie.

Mer enn
1500
SAMFUNNSLEDERE
– har –
blitt trent på VM
TECH
I JAPAN

I kjølvannet av tsunamien døde 20 000, 590 000 ble hjemløse, og 44 millioner hjem ble uten elektrisitet. Titusener av innbyggere ble evakuert i en radius av 50 km fra det skadede Fukushima-kraftverket.

Japanske frivillige prester ble straks satt inn i nødhjelpsarbeidet. De hjalp ofre og redningsarbeidere i den rammede regionen ved å dirigere overlevende til krisesentre og dele ut mat, vann og medisin.

Utdannede og erfarne frivillige prester og nødhjelpsspesialister ankom fra hele verden og samarbeidet med sine japanske kolleger med å yte nødhjelp i hele regionen. Blant dem var 17 medlemmer fra den meksikanske «Los Topos»-gruppen, som er høyt kvalifiserte lete- og redningsspesialister som er utdannet i metodene til de frivillige prestene. Det kom også lag med frivillige prester fra Australia, Canada, Mexico, Taiwan, Spania, Storbritannia og De forente stater. De koordinerte aktivitetene sine med myndighetenes katastrofeinnsats og andre frivillige organisasjoner, og de etablerte og bemannet krisesentre, samlet inn nødvendige forsyninger og transporterte dem med lastebiler fra Tokyo og opprettet distribusjonslinjer for nødforsyninger.

I en by hvor eldre beboere ikke kom fra hjemmene sine på grunn av oversvømmelser og ufremkommelige veier, organiserte frivillige prester en mengde sykler som brakte de viktigste forsyningene.

Frivillige prester ga også åndelig støtte i form av assister til titusener og ga dem lettelse for de fysiske og følelsesmessige lidelsene forårsaket av jordskjelvet og tsunamien.

Samtidig lærte de opp 1500 frivillige fra andre hjelpeorganisasjoner, foreninger og skoler i metodene til de frivillige prestene.

«Jeg vil gjerne takke dere for deres varme støtte til byen vår, som i øyeblikket står i en svært vanskelig situasjon. Det har vært en stor oppmuntring for innbyggerne og de ansatte i byadministrasjonen.» – Brev til Frivillige prestene fra ordføreren i Soma City, Japan