CASESTUDIUM

SKAFFER LØSNINGER FOR STOFF OG KRIMINALITET I
LOS ANGELES

Stilt overfor den ubestridelige sammenhengen mellom årsak og virkning angående stoffmisbruk og lovbruddstall, brakte scientologer Sannheten om stoff-programmet til de to førende politiorganer i Los Angeles som kjemper mot kriminalitet og stoffmisbruk: Los Angeles Police Department (LAPD) og Los Angeles County Sheriff’s Department (LASD), verdens største sheriffavdeling.

LAPD deler ut tusenvis av eksemplarer av Sannheten om stoff-heftene fra sine stasjoner over hele byen. LAPD arbeider sammen med Stiftelsen for en stoffri verden om å arrangere samfunnsaktiviteter med forebyggende tiltak angående misbruk av stoff. En av dem er «National night out», et årlig initiativ som fremmer kriminalitetsforebyggende tiltak om å skape tryggere nabolag gjennom kompaniskap på lokalt plan. Sjefen for en politistasjon i Los Angeles beskrev verdien av Sannheten om stoff-programmet i distriktet sitt:

«Informasjonsbrosjyrene og -videoene har vært uvurderlige til å utdanne lokalsamfunnet om de negative følgene ulovlige stoff har på samfunnet.»

MER ENN
2000
UNGE FRA UTSATTE MILJØER
fullførte
SANNHETEN
OM STOFF-
programmet
i Los Angeles

Gjennom representanter fra kontoret til Los Angeles Sheriff har mer enn 2000 unge fra utsatte miljøer fullført Sannheten om stoff-utdannelsen.

En politisersjant som daglig bruker materialene i arbeidet sitt sa:«Alt i undervisningsplanen for Sannheten om stoff er rent gull. Det finnes ikke noe budskap om stoffmisbruk som trenger bedre igjennom enn hva dette programmet står for – vi kan ikke overgå det.»

I 2011 ba Los Angeles County Sheriff medlemmene av det multikirkelige rådet om å bli trenet etter undervisningsplanen til Sannheten om stoff og oppfordret dem til å ta programmet til nabolaget sitt. Ett hundre geistlige som representerer et vidt spekter av trossamfunn, inkludert jøder, muslimer, kristne og sikher, deltok på det fire ukers kurset.

Sheriffen beskrev resultatene av sin avdelings implementering av programmet:

«Undervisningsprogrammet Sannheten om stoff, som Scientologykirken støtter, betyr alt for tryggheten i skolene og nabolagene våre. Vi snakker om et enormt vellykket program på verdensbasis, og som er svært ønsket. Dette er grunnen til at vi har trenet et korps av våre egne offiserer i bruken av dette enestående programmet.»