OM PROGRAMMET

SANNHETEN OM STOFF
UNDERVISNINGSFILM

SANNHETEN
OM
STOFF
Prisbelønt
dokumentarfilm
TELLY-PRISEN
SØLVPRISEN
AURORA-PRISEN
PLATINAPRISEN
COMMUNICATOR-PRISEN
ÆRESPRIS

Sentralt i undervisningsprogrammet Sannheten om stoff er en 100 minutters dokumentar Sannheten om stoff: Virkelige mennesker, virkelige historier, som fokuserer på hvert av de 11 mest alminnelig brukte stoffene.

Filmen legger fram fakta: Hva som gjør et stoff til et stoff, hva hver av dem gjør mot sinnet og kroppen, og hvor de alle fører hen.

Det er en hardtslående, intet-holdt-tilbake undervisningsfilm, fortalt av forhenværende brukere – som selv overlevde livssmadrende avhengighet – i det rett-fra-levra-språket som er programmets kjennetegn:

«Hvis du prøver stoff – spiller det ingen rolle hvem du er. Det spiller ingen rolle hvor god en person du er eller hva målene dine er. Stoffene kan ta alt fra deg.» – Sara

«Mange ganger prøver de å forherlige stoff, som å få stofflangere eller det å være høy til å se kult ut. Men det er bare på film. I det virkelige livet er det en helt annen historie.»– Brian

«Hvis noen sier: ’Åh, la oss prøve det', på en fest, ’bare for å ha det morsomt i kveld. Dere forstår, det er bare en helge-ting.» Men slik er det ikke. Det er ikke bare en helge-ting. Det begynner som noe enkelt og ender som et mareritt.» – Stacie

For unge som har «hørt det hele» og er skeptisk til all skremselstaktikk, bringer disse vitnesbyrdene dem ansikt-til-ansikt med farene ved stoff, og tjener dermed som et effektivt avskrekkende våpen.

Dokumentarens innvirkning reflekteres i responsen fra en stor skare av fagpersoner som har tatt den til seg som del av sin egen opplysningsaktivitet om stoff:

«Personlige vitnesbyrd er sterke. Det er noe hele staben min og alle studentene må se.» – Rektorassistent ved High School, New Jersey

«Sannheten om stoff»-materialene hjelper til å slå bro over den kløften som politifolk kan oppleve når de snakker med unge om stoff. Videoene og heftene er veldig effektive og presentert på en måte som virkelig snakker til dem.» – Politibetjent, Texas

«Dette overbevisende programmet ble satt ut i livet med forbløffende resultater. Takk fordi dere gjorde disse materialene tilgjengelige. Den innvirkningen dette programmet har gjort på de som ble utsatt for det, vil vare livet ut.» – Utdanningsleder, fengselsvesenet, Florida

Sannheten om stoff-programmets popularitet og effektivitet er så stor at tusenvis av undervisningsinstitusjoner og hundrevis av organisasjoner og myndighetsinstanser på by-, region- og landsnivå i over 50 land har tatt det til seg.

For å gjøre materialet tilgjengelig for pedagoger, polititjenestemenn og spesialister i forebygging mot stoffmisbruk som er i en posisjon til å lede formelle undervisnings­timer innen rammene til et klasserom eller et undervisningsrom i samfunnsbygg, har Scientologykirken sponset fremstillingen av undervisningspakken Sannheten om stoff.


EN KOMPLETT UNDERVISNINGSPAKKE BESTÅR AV PEDAGOGENS VEILEDNING, DOKUMENTAREN, 13 HEFTER OG 16 KORTE INFORMASJONSFILMER.

Undervisningspakken inneholder en vektig undervisningsplan om stoff for bruk i skoler og i lokalsamfunnet. Den omfatter den prisbelønte dokumentaren Sannheten om stoff: Virkelige mennesker, virkelige historier, 16 infofilmer om de mest misbrukte stoffene, så vel som og to dusin sett av hefteserien Sannheten om stoff.

Pakken inkluderer:

Pedagogens veiledning, med undervisningsplan for et helt semesters, oppgaver og hjemmearbeid. Hvert element er lagd for å få elevene til å delta, og er fleksibel nok til å passe inn i læreplanen for undervisning om stoff på enhver ungdomsskole, videregående skole, høyskole, i ethvert universitet eller lokalsamfunn.

Serien Sannheten om stoff-heftene: 24 sett med 13 hefter om de vanligst misbrukte stoffene.

Infofilmene «De sa, de løy», de 16 korte filmene tjener som introduksjoner til oppgavene.

Plakatene «De sa, de løy»: En for hver av 11 forskjellige stoff, til bruk sammen med oppgavene og til å stille ut i klasserommet, lokale sentre og andre undervisningssteder.

Dokumentaren Sannheten om stoff: Virkelige mennesker, virkelige historier, som viser forhenværende misbrukere som overlevde avhengigheten sin og nå forteller om det.

Scientologykirkens støtte av programmet gjør det mulig for tusener av pedagoger verden rundt å skaffe seg disse materialene gratis.

Koordinatoren for den nigerianske ungdomskoalisjonen beskrev programmets effektivitet på denne måten: «De fleste liv som blir ødelagt av stoffmisbruk, er unge menneskers som skal bli til morgendagens ledere. Så Kirken forteller dem sannheten, fordi mesteparten av tiden er det ingen som forteller dem sannheten.»

MER ENN
20 000
undervisnings-
PAKKER
DISTRIBUERT PÅ
ETT
ÅR

En tjenestemann for redusering av etterspørselen for stoff fra California sa: «Disse Sannheten om stoff-materialene skaper en forbindelse, de er interessante, de er lagd for ungdommen og er morsomme å arbeide med. Og det viktigste er at jeg har selv sett dem i bruk og jeg vet at de virker.»

Tilretteleggeren for en islamsk medisinsk forening i Sør-Afrika fortalte om en elev som tok et eksemplar av DVD-en Sannheten om stoff og sa: «Jeg har en onkel som er på stoff, og kanskje hvis jeg viser ham denne DVD-en, vil det hjelpe ham.» Et par dager senere kom hun triumferende tilbake: «Jeg fikk faktisk min onkel av stoff.»

Programlederen for ungdomsforeningen til sheriffen i en større amerikansk by, fortalte scientologer som arbeider som frivillige med Sannheten om stoff: «Hvis vi trenger dere til å hjelpe fullmektigen, er dere der. Hvis vi trenger dere til å hjelpe barna eller forsyne oss med mer materiale, er dere der. Det er noe som pågår. Det er ikke i én uke, det er i 52 uker.»